:::/::: تن سرد کوزه ها :::/:::
گذشته ها ، نه یخچالی بود ، نه آب سردکن
اما تابستان ،آفتاب و تشنگی همیشه بود ، از همان ابتدای زندگی
قدیمی ها به قوانین علمی گرما و جنبش مولکول ها آگاهی نداشتند ولی
بر حسب تجربه ، بهترین گزینه را انتخاب کردند ؛ کوزه های گلی
اما چرا ؟!
سطح کوزه های سفالی ، پر از منفذ است ، قطره های آب وقتی وارد این سوراخ های ریز می شود
گرما را از سطح کوزه می گیرد و تبخیر می شود
دیواره ی کوزه بر اثر این جابه جایی دما ، سرد می شود و به دنبال آن ، آب هم ، خنک
جالب اینکه آب درون کوزه فقط خنک نیست ، گواراتر هم هست ، چون
جنس کوزه ها از خاک رس است . خاک رس ، کلسیم را که عامل سختی آب است ، جذب می کند
و یون های سدیم را جایگزین آن
به این ترتیب ، هم سختی آب کم می شود ، هم برای مدت بیشتری ، قابل آشامیدن می ماند
- يكشنبه, ۳۱ خرداد ۱۳۹۴، ۰۶:۰۰ ب.ظ
نویسنده: دکتر باکر احمد السرحان
نشر : سیته
جهانیسازی اقتصاد با دیدگاههای اسلامی
145 صفحه
نویسنده : هوشنگ مرادی کرمانی
نشر : معین
قصه های طنزآمیز از واقعیت های به ظاهر تلخ
224 صفحه
مولف : محسن عباسی
نشر : جامعه الزهرا
نقش رفتار والدین در تربیت فرزند
1132 صفحه